CMU
Curricular
Seperating Faculties
Search for Curriculums
Bachelor’s Degree
Master’s Degree
Doctoral Degree
Other Curriculums
|
Studying at CMU
Application of Bachelor's Degree
Application for Graduate Studies
Application of International Program
CMU Presidential Scholarship
|
Faculties and Departments
Faculties
CMU’s Organizations
Other Division
|
TH
EN
CN
TH
EN
CN
Curricular
Seperating Faculties
Search for Curriculums
Bachelor’s Degree
Master’s Degree
Doctoral Degree
Other Curriculums
Studying at CMU
Application of Bachelor's Degree
Application for Graduate Studies
Application of International Program
CMU Presidential Scholarship
Faculties and Departments
Faculties
CMU’s Organizations
Other Division
News
Research and Innovation News
Outstanding News
Outstanding Staff
Prize and Pride
Conference and Seminar
Executives' News
Job Application
Procurement
Event Calendar
COVID-19 and PM2.5
About CMU
Background
The 60th Anniversary of Chiang Mai University
Resolution/ Vision/ Mission/Values and Organizational Culture
Authority
The University’s Logo
About CMU
Open Data Integrity and Transparency Assessment : OIT
CMU 360
Sustainable Development Goals
Organizational Structure and Administration of Chiang Mai University
Education Development Plan 5 years
Committee of University Council
Executives
Deans
Directors
Employee Council
Download CMU Powerpoint Template
Q&A
Privacy Policy
Contact
Suggestion
ข่าว
การลดปริมาณกรดอะมิโนไลซีนและระดับโปรตีนในอาหารสุกรระยะท้ายส่งผลให้มีการสะสมไขมันแทรกในเนื้อสันนอก
24 สิงหาคม 2565
คณะเกษตรศาสตร์
มีการศึกษาจำนวนมากถึงการลดปริมาณกรดอะมิโนไลซีนและระดับโปรตีนในอาหารสุกรระยะท้ายส่งผลให้มีการสะสมไขมันแทรกในเนื้อสันนอก (intramuscular fat) มากขึ้น หากมีการใช้ร่วมกับการให้กากงาขี้ม้อนที่มีแหล่งของกรดไขมันโอเมก้า 3 ในอาหารสุกร ส่งผลให้คุณภาพของกรดไขมันในเนื้อมีคุณภาพดีขึ้น จากผลของการศึกษานี้ พบว่าในเนื้อสุกรมีปริมาณ alpha linoleic acid (ALA) กรดไขมันไม่อิ่มตัวเชิงซ้อนในเนื้อสุกรสูงขึ้น เป็นแนวทางในการผลิตเนื้อสุกรที่มีโอเมก้า 3 สูงและยกระดับมูลค่าของเนื้อสุกรต่อไป
ผลงานวิจัยได้รับตีพิมพ์ในวารสาร Foods
ติดตามอ่านเพิ่มเติมได้ที่
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8997464/
#คณะเกษตรศาสตร์มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
#ภาควิชาสัตวศาสตร์และสัตว์น้ำ
#CMU #ChiangMaiUniversity #มช #มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
#มหาวิทยาลัยเชียงใหม่มหาวิทยาลัยชั้นนำที่รับผิดชอบต่อสังคมและการพัฒนาที่ยั่งยืน #CMUBGCmodel #CMUSDGs #CMUSDG1 #CMUSDG2 #CMUSDG3 #CMUSDG12
งานวิจัยและนวัตกรรม
ข่าวเด่น
แกลลอรี่
×
RoomID:
Room Name:
Description: