ผลงานวัตกรรม “เนื้อไก่เทียมจากพืช” ของนักศึกษาคณะอุตสาหกรรมเกษตร มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ คว้ารางวัล “Young Rising Stars of Science Award 2024“ ระดับเหรียญเงิน (Silver Prize)
ผลงาน Senior Project เรื่อง “Meat-X: Affordable Plant-Based Meat Analogue for a Sustainable Food Future“ ของนักศึกษาสาขาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร คณะอุตสาหกรรมเกษตร ได้แก่ นางสาวณัฐณิชา สมจิตร และนางสาวณัฐธิดา มโน คว้ารางวัล “Young Rising Stars of Science Award 2024“ ระดับเหรียญเงิน (Silver Prize) ของสมาคมวิทยาศาสตร์แห่งประเทศไทยในพระบรมราชูปถัมภ์ ประจำปี 2567 โดยมีผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.สุพัฒน์ พงษ์ไทย และอาจารย์ ดร.พิพรรธ ตั้งใจดี เป็นอาจารย์ที่ปรึกษางานวิจัย
ซึ่งรางวัลนี้พิจารณาจาก Senior Project ของนักศึกษาที่ส่งเข้าร่วมนำเสนอในงาน The 50th International Congress on Science, Technology and Technology – Based Innovation (STT50) วันที่ 26 – 27 พฤศจิกายน 2567 ณ โรงแรมดิเอ็มเพรส จังหวัดเชียงใหม่
The innovative project “Plant-Based Chicken Meat” by students from the Faculty of Agro-Industry, Chiang Mai University, has won the Young Rising Stars of Science Award 2024” (Silver Prize).
The Senior Project, titled “Meat-X: Affordable Plant-Based Meat Analogue for a Sustainable Food Future” was created by students Ms. Nattanicha Somchit and Ms. Natthida Mano from the Food Science and Technology program, Faculty of Agro-Industry. The project was awarded the **Silver Prize** in the “Young Rising Stars of Science Award 2024” competition organized by the Science Society of Thailand Under the Patronage of His Majesty the King. Their research was supervised by Assistant Professor Dr. Suphat Phongthai and Dr. Pipat Tangjaidee.
This prestigious award was judged based on the Senior Projects submitted and presented at The 50th International Congress on Science, Technology, and Technology-Based Innovation (STT50), held on November 26–27, 2024, at The Empress Hotel, Chiang Mai, Thailand.